درحال بارگذاری...

رایج ترین تنش های گیاهی

دسته بندی: بلاگ پروازیاران سیرنگ

رایج ترین تنش های گیاهی


رایج ترین تنش های گیاهی

گیاهان در واکنش به ناهنجاری‌های محیطی دچار تنش می‌شوند. ازجمله تنش‌های گیاهی می‌توان به تنش‌های محیطی، تنش‌های مکانیکی و تنش‌های زیستی (تنش‌های ایجاد شده توسط قارچ‌ها و باکتری‌ها، آفات، علف‌های هرز و نماتدها) اشاره کرد.


تنش‌های محیطی غیرزیستی

تنش محیطی یا به‌طور خاص استرس محیطی غیرزیستی شامل تمامی عوامل محیطی غیرزنده است که می‌توانند بر رشد و بهره‌وری گیاهان تأثیر منفی یا حتی مضر بگذارند. تحقیقات علمی زیادی در مورد تنش خشکی، اثرات سیل یا غرقابی، تنش شوری و دماهای شدید (اعم از بالا و پایین) انجام شده است؛ اما برای پرورش‌دهندگان مسائل شناخته شده مانند شدت نور بالا و کمبود مواد مغذی معدنی (به‌عنوان‌مثال نیتروژن، فسفر، پتاسیم) نیز شامل استرس محیطی غیر زیستی است. دلیل اصلی این امر نقش کلیدی آن‌ها در کاهش عملکرد محصولات کشاورزی یا صنعتی در سراسر جهان است.

تنش مکانیکی گیاه

یکی از انواع تنش‌هایی که به‌محض ورود به گلخانه یا مزرعه ایجاد می‌شود، استرس مکانیکی است. گیاهان به‌طورکلی به تنش‌های مکانیکی بسیار حساس هستند. پرورش‌دهندگان باتجربه ممکن است بدانند که اگر در مزارع خود قدم بزنند یا گیاهان خود را بیش‌ازحد لمس کنند، این امر می‌تواند منجر به کوتاه شدن گیاهان شود. همچنین می‌تواند منجر به آسیب بافتی شود که یک نقطه بالقوه برای ورود بیماری‌ها است. تفاوت در حرکت هوا، ارتعاشات یا جابجایی بیش‌ازحد مکرر گیاهان می‌تواند باعث ایجاد استرس مکانیکی شود. تکان دادن یا خم کردن گیاه فقط برای چند دقیقه در هر روز می‌تواند باعث کاهش طول ساقه و وزن گیاه (وزن تر و وزن خشک) شود.

تنش خشکی گیاه

در روزهای آفتابی و خشک یا زمانی که نور گلخانه بسیار شدید است، گیاهان ممکن است پژمرده شوند، زیرا سرعت از دست دادن آب از طریق تعرق بیشتر از سرعت جذب آب از خاک توسط سیستم ریشه است. به‌عبارت‌دیگر رطوبت کافی در خاک وجود ندارد که می‌تواند تا حد زیادی از رشد گیاه جلوگیری کند. بااین‌حال، گیاهان دارای سیستم‌های کنترلی هستند که آن‌ها را قادر می‌سازد تا با کمبود شدید آب مقابله کنند.

جمع‌بندی

به‌طورکلی دو نوع تنش وجود دارد: تنش زنده و تنش غیرزنده. تنش زنده از آسیب وارد شده به گیاه توسط یک موجود زنده، به‌عنوان‌مثال یک حشره یا قارچ یا حیوان ، ناشی می‌شود. تنش غیر زیستی یا غیرزنده ناشی از شرایط محیطی است که میتواند شامل دماهای شدید، کمبود آب یا آبیاری بیش از حد، کمبود مواد مغذی، بادهای شدید، شوری بیش از حد یا تیمار با علف‌کش باشد. این تنش‌ها مانع از رشد و نمو صحیح گیاه می‌شود و در نهایت بر عملکرد و کیفیت محصول تأثیر می‌گذارد.

 

برای مبارزه با تنش های گیاهی بهترین راه استفاده از پهپاد کشاورزی است. پهپادهای کشاورزی با استفاده از هوش مصنوعی تنش ها را تشخیص داده و ناحیه های دارای تنش را سم پاشی میکنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر از کارشناسان ما با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.09366288728

 

 

 

 

 


کاربر سیرنگ، تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۲/۱۸


تنش گیاهی مبارزه با آفات پهباد سیرنگ خدمات پهپادی فروش پهپاد آفات قارچ ها کشاورزی کشاورزی نوین

این مطالب را هم بخوانید!

آفت پسیل یا عسلک زیتون

این آفت برفک هم شناخته می‌شود. در ایران آلودگی شدید آفت در مناطقی از باغات مشاهده می‌شود که با توجه به عدم کنترل مطلوب و به موقع در زمان فعالیت، عملکرد درخت کاهش می‌یابد آفت پسیل یا عسلک زیتون : با تغذیه‌ی شیره‌ی گیاهی، ماده‌ای به اسم عسلک را تولید می‌کند.این امر نیز موجب جذب گرد و خاک و مانع از ت...

ادامه مطلب »

آب های مجازی

چکیده طی سال­های اخیر در اثر تغییر اقلیم کره زمین و بروز خشکسالی­ها و از طرفی افزایش جمعیت جهان مشکلاتی برای بشر در تأمین آب و غذای مورد نیاز به وجود آمده است. بحران آب در کشورهایی همچون ایران که دارای اقلیم خشک و نیمه خشک هستند، جدی­تر است. در واقع با توجه به منابع موجود و تقاضای فعلی، منابع آب...

ادامه مطلب »

ارتباط بین تصاویر پهپادی

تغییرات کلیماتیک به یکی از چالش‌های اصلی دنیای مدرن تبدیل شده‌اند که تأثیرات عمیقی بر منابع آبی جهان دارند. تغییرات دما، بارش نامنظم، و تغییر در الگوهای جوی منجر به تغییراتی در توزیع و دسترسی به آب می‌شوند که تأثیرات مختلفی بر تامین آب و کیفیت آب منابع آبی دارند. ارزیابی دقیق و مستدام این تغییرات ضر...

ادامه مطلب »

در سراسر ایران با کاربران حرفه‌ای

عملیات کارشناسان سیرنگ

استان مازندران
استان گلستان
استان آذربایجان

+98 21 4417 9162

مدیر فروش داخلی 107

+98 21 4417 9168

کارشناس فروش 1 - داخلی 101

+98 21 4417 9112

کارشناس فروش 2 - داخلی 102

+98 21 4417 9218

کارشناس فروش 3 - داخلی 103

+98 21 4417 9234

مدیر ترویج - داخلی 108

+98 21 4417 9228

خدمات پس از فروش - داخلی 116