درحال بارگذاری...

روش ها، ضرورت و زمان مناسب سمپاشی مرکبات

دسته بندی: بلاگ پروازیاران سیرنگ

روش ها، ضرورت و زمان مناسب سمپاشی مرکبات


روش ها، ضرورت و زمان مناسب سمپاشی مرکبات

در این مقاله به زبانی ساده بیان میکنیم که چرا سمپاشی مرکبات تا این حد اهمیت دارد و چطور باید این کار را انجام داد.


ضرورت سمپاشی مرکبات

بارها این اتفاق افتاده است که وقتی پرتقال یا مرکبات دیگر پرورش می دهیم به سایز و کیفیت مورد نظر نمی رسند. در این زمینه دو موضوع مهم مطرح است.

موضوع اول حشرات، باکتری ها، ویروس ها و همینطور قارچ هایی هستند که به مرکبات حمله می کنند، در صورتی که در پروسه پرورش مرکبات به این موارد دقت نشود شاهد عدم رشد مناسب مرکبات هستیم.

مورد دوم علف های هرز و گیاهان مزاحم همسایه هستند که سبب می شود سمپاشی مرکبات اهمیت پیدا کند. سمپاشی مرکبات در واقع روشی است که به واسطه آن از ریشه، ساقه، گیاه و میوه حفاظت شود. در این زمینه سهل انگاری نکنید.

بهترین زمان سم پاشی مرکبات

در یک بررسی کلی مشخص شد که سمپاشی مرکبات از اواخر خرداد آغاز می شود و معمولاً تا اواسط مهر نیز به طول می انجامد. در پروسه سمپاشی مرکبات باید هر ۱۵ روز یکبار عملیات سم پاشی صورت بگیرد.

در خصوص بهترین زمان از شبانه روز برای عملیات کوددهی مرکبات و یا سم پاشی، بستگی به فصل دارد. مثلاً اگر قرار به سم پاشی تابستانه باشد چون سم ها بیشتر به صورت حشره کش هستند، بهترین زمان صبح یا عصر خواهد بود. سموم در دمای ۱۵ الی ۲۸ درجه بهترین تاثیر را دارند. بنابراین ۹ الی ۱۰ صبح و ۱۸ الی ۱۹ عصر بهترین گزینه برای سمپاشی مرکبات در فصل تابستان است.

دقت داشته باشید که یک سری شته و کرم ها هستند که معمولاً در بازه زمانی دو هفته ای به مرکبات حمله می کنند این آفات به طور کلی بخش های داخلی برگ و ساقه ها را هدف قرار می دهند. سمپاشی مرکبات سبب می شود که چنین آفاتی پیش از اینکه به میوه بروند از بین بروند و شاهد برگ های تازه و جوانه زده باشیم.

بگذارید بهترین زمان سمپاشی مرکبات را از یک نگاه دیگر بررسی کنیم. باید هر سال یک بار در فصل بهار، کلیه درختان مرکبات سم پاشی شوند. معمولاً سم پاشی مرکبات در این فصل سبب می شود که گیاه از شپشک های نباتی و قرمز در امان باشد. دقت کنید که سمپاشی مرکبات در زمستان با هدف اینکه میوه خوبی در بهار وجود داشته باشد عملاً اشتباه است. باید خطر سرمای شدید زمستان از بین رفته باشد تا پروسه سمپاشی مرکبات به دقت صورت بگیرد. اگر زمان اشتباهی را انتخاب کنید مانع از رشد جوانه می شود.

در صورتی که از روغن سم پاشی استفاده می شود باید با قارچ کش ها حداقل دو هفته فاصله ایجاد شود و نباید این دو مورد یک بازه زمانی استفاده شود.

در صورتی که از حشره کش های فسفره به خصوص کلرپیریفوس استفاده می کنید بهار بدترین زمان سم پاشی است چون گیاه به کل از بین می رود.

پايين بودن درجه حرارت در فصل بهار باردهي باغات مركبات را افزايش مي دهد -  ایرنا

نحوه ی سم پاشی مرکبات

عملیات کوددهی مرکبات با سم پاشی تا حدودی متفاوت است پس دقت لازم را داشته باشید.

در صورتی که از سموم حشره کش استفاده می کنید باید زمان هایی که دمای هوا بین ۱۵ الی ۳۰ درجه سانتی گراد است، عملیات سم پاشی را آغاز کنید. بهتر است پیش از سم پاشی درختان آبیاری شوند.

بخش های داخلی درخت که معمولاً کانون آلودگی محسوب می شود باید به صورت متمرکز سم پاشی شود. در صورتی که قرار است روغن پاشی صورت بگیرد نباید غنچه ها باز شده باشند. از سوی دیگر مصرف روغن ولک زمانی که دما کمتر از ۳۵ درجه است مجاز است در غیر این صورت سبب سوختن گیاهان می شود.

معمولاً بهترین زمان برای سمپاشی مرکبات، در فصل زمستان از ابتدای اسفند الی اواخر این ماه است. برای سمپاشی در این فصل نیاز به روغن ولک ۱.۵ درصد به همراه کنه کش نیسورون دارید. همینطور می توانید از کنه کش های آپولو نیز استفاده نمایید.

نحوه سم پاشی زمستانه مرکبات: در ابتدا شاخه های داخلی درختان باید هرس شوند. می بایست مواد غلظتی داشته باشد که به صورت یکنواخت پخش شود. سمپاشی باید به نحوی باشد که در ابتدا قسمت های داخلی تنه درختان از بالا به پایین به صورت کامل شسته شوند و سپس نوبت به قسمت های بیرونی اعم از تاج است.

مرحله دوم از سم پاشی مرکبات در اواسط خرداد صورت می گیرد و سه هفته زمان نیاز است تا عملیات سم پاشی به دقت دنبال شود.

مرحله سوم مربوط به شهریور است.

سمپاشی زمستانه مرکبات

وقتی صحبت از سمپاشی مرکبات در فصل زمستان است منظور پایان فصل است و نیاز است که سرما به کل از بین رفته باشد. سمپاشی زمستانه مرکبات مرحله اول از سم پاشی محسوب می شود.

چندین دلیل عمده برای سم پاشی زمستانه مرکبات وجود دارد. اول از هر چیز هزینه سمپاشی مرکبات است که شاید یکی از دلایلی باشد که افراد کمتر به سراغ آن می روند. وقتی سمپاشی مرکبات در اواخر زمستان صورت بگیرد نیاز به سم کمتری است و پروسه سمپاشی مرکبات به صورت اقتصادی تر صورت می گیرد.

موضوع دیگر مربوط به این است که سمپاشی باید زمانی صورت بگیرد که درخت هنوز میوه نداده است و اواخر زمستان بهترین زمان است به طوری که سم وارد میوه ها نمی شود. در این دوره سم می تواند به صورت مستقیم وارد تنه و شاخه شود.

معمولاً اواخر زمستان زمانه لانه سازی حشرات در زیر پوست درخت است و بهترین زمان برای سم پاشی و آفت زدایی خواهد بود.

سمپاشی شهریور مرکبات

سم پاشی مرکبات در ماه شهریور در واقع نوبت سوم محسوب می شود. معمولاً از ۱۵ شهریور می بایست به مدت سه هفته پروسه سم پاشی صورت بگیرد. زمانی که دمای هوا بالای ۳۵ درجه است نباید از سم پاش های روغنی استفاده کرد. به سم پاشی مرکبات در اواخر تابستان، سم پاشی لکه ای گفته می شود. در این روش درختان آلوده برای بار سوم از آفات در امان خواهند ماند. معمولاً نیاز به حشره کش سیستمیک است. بهتر است حشره کش با کود های شیمیایی ترکیب نشود.


سیرنگ پلاس، تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۲/۱۸


سم سمپاشی پهپاد پهپاد کشاورزی کشاورز سیرنگ پهپاد سیرنگ

این مطالب را هم بخوانید!

مقابله با بیماری آتشک با پهپاد...

بیماری آتشک به دلیل ایجاد سوختگی بر روی برگ های آلوده ایجاد می شود. عامل بیماری آتشک از نوع باکتری به نام Erwinia amylovora است که به شکوفه ها، برگ ها، شاخه ها، میوه ها و ریشه ها حمله می کند و در صورت کنترل نشدن این بیماری، با کتری ها به سرعت از نوک شاخه های آلوده به سمت شاخه های بزرگتر رفته و سپس ب...

ادامه مطلب »

اثرگذاری اقتصادی و اجتماعی پهپ...

پهپاد کشاورزی در سال‌های اخیر به عنوان یکی از نوآوری‌های فناورانه در حوزه کشاورزی مورد توجه قرار گرفته است. این فناوری جدید و قدرتمند توانسته است تاثیر مهمی در بهبود عملکرد و بهره‌وری کشاورزی در سطح جوامع روستایی داشته باشد. یکی از اثرات مهم پهپاد کشاورزی در جوامع روستایی، بهبود عملکرد و بهره‌وری...

ادامه مطلب »

نظام تولیدغذا

تولید غذا یکی از مسائل حیاتی در جوامع جهان است و نظام‌های تولید غذا نقش بسزایی در تأمین امنیت غذایی، اقتصاد ملی، حفظ محیط‌زیست، و سلامت انسان‌ها دارند. در اینجا، به بررسی برخی از نظام‌های تولید غذا می‌پردازیم: 1. کشاورزی سنتی: - توضیحات: این نظام شامل کشاورزی‌هایی است که از فناوری‌های سنتی اس...

ادامه مطلب »

در سراسر ایران با کاربران حرفه‌ای

عملیات کارشناسان سیرنگ

استان مازندران
استان گلستان
استان آذربایجان

+98 21 4417 9162

مدیر فروش داخلی 107

+98 21 4417 9168

کارشناس فروش 1 - داخلی 101

+98 21 4417 9112

کارشناس فروش 2 - داخلی 102

+98 21 4417 9218

کارشناس فروش 3 - داخلی 103

+98 21 4417 9234

مدیر ترویج - داخلی 108

+98 21 4417 9228

خدمات پس از فروش - داخلی 116